EPAC 2026’ya Hazırlık için CSP Desteği Hakkında

10 Şubat 2026

Aday Destek Programı (Candidate Support Programme – CSP), Avrupa Patent İdaresi Sertifikasyonu (European Patent Administration Certification – EPAC) sınavlarına hazırlanan adaylara yönelik desteğini genişletmektedir. Seçilen adaylara, EPAC sınavlarını geçmelerini sağlamak amacıyla Mart–Ekim 2026 döneminde kapsamlı bir destek paketi sunulacaktır. Türkiye’den de 1 aday bu destekten yararlanacaktır.

 

CSP başvuru formu 09–19 Şubat 2026 tarihleri arasında açık olacaktır ve EPAC 2026’nın dört modülüne (özellikle tavsiye edilir) veya en az iki modülüne hazırlanan adayları hedeflemektedir. 

 

Nasıl başvurulur:

  1. EQC portalı üzerinden kimlik doğrulama adımını tamamlayın (yıl boyunca açıktır).
  2. Başvuru dönemi olan 09–19 Şubat tarihleri arasında CSP çevrimiçi başvuru formunu  doldurun. Form yalnızca 09 Şubat 2026 saat 09:00’dan 19 Şubat 2026 saat 18:00’e kadar erişilebilir olacaktır.

 

Adayın başvurusu aşağıdaki belgeleri içermelidir:

  • Daimi ikamet belgesi
  • Motivasyon mektubu
  • Özgeçmiş (CV)

Programa katılım koşullarına ilişkin tüm ayrıntılar ekli belgelerde bulunmaktadır.

Dosya Galerisi

Guide for downloading the submitted application forms250.5 KBİndir
Flyer EPAC 202648.7 KBİndir
CSP infographic646.3 KBİndir
Conditions54.0 KBİndir