Türkiye Tasarım Vizyonu 2030 Çalıştayı

31 Mart 2023
BV_0063.JPG

“Türkiye Tasarım Vizyonu 2030 Çalıştayı’nın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Kocaeli Bilişim Vadisinde gerçekleştirildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu, Bilişim Vadisi ve Dünya Tasarım Örgütü (WDO) işbirliğindeki çalıştayda, Türkiye'de tasarıma ilişkin politika ve stratejiler görüşülüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Cumhuriyetin 100 yaşına adım attığını, yepyeni hedefler ve bakış açılarıyla ilerleme gayretinde olduklarına değinerek, başta Bilişim Vadisi olmak üzere WDO'ya Türkiye'den katılan yeni üyeleri kutladı.

Türkiye'nin, milli teknoloji hamlesi yolculuğuna büyük hızla ve ivmeyle ilerlediğini vurgulayan Kacır, bu hamlenin, cumhuriyeti ikinci yüzyılına, "Türkiye yüzyılına" hazırlayacak stratejik bakış açısı olduğuna dikkat çekerken 2007'nin başında başlatılan AR-GE ve inovasyon politikaları sayesinde bugün Türkiye'nin dört bir yanında 90'dan fazla teknoparka ve buralarda AR-GE ve yenilik çalışmalarını sürdüren, inovasyon odaklı çalışan 8 binden fazla şirkete sahibiz." dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Cemil Başpınar konuşmasında, Türkiye’nin Dünya Tasarım Örgütü’ndeki varlığı ve güçlü temsiliyetinin ülke olarak tasarım alanına bakışımızın küresel bir boyut içerdiğine işaret ettiğini belirtti. 

Başpınar, iki gün sürecek çalıştayın çıktılarının önümüzdeki 7 yılı kapsayacak ulusal bir politika belgesine dönüşecek olmasının bu etkinliğin önemini daha da artırdığına dikkat çekerek “Türkiye Tasarım Vizyonu 2030" belgesinin etkin şekilde uygulanması noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini ifade etti.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, tasarım eko sistemini geliştirmek için teknoloji geliştirme bölgelerini başka bir yapıya dönüştürdüklerini, çalıştayın da bu dönüşümün en önemli ayağı olmasından dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

İbrahimcioğlu , “Ülkemizin pozisyonunu, durumunu biliyoruz. Bunu teknolojinin faydasıyla bütünleştirip hem ülkemize hem dünyaya fayda getirecek yenilikçi çalışmaları bu çalıştayla daha ileriye götüreceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.

- Programda Bilişim Vadisi'nin WDO'ya üyeliği ilan edildi.WDO Başkanı David Kusuma, İbrahimcioğlu'na üyelik sertifikasını takdim etti.

Çalıştay kapsamındaki "Türk Tasarım Danışma Konseyi Onur Ödülü" de tasarımcı Sadık Karamustafa'ya verildi. Ödülü, Bakan Yardımcısı Kacır, Karamustafa'nın kızı Ayşe Karamustafa Türksoy'a verdi.

"Global Tasarım Trendleri Çerçevesinde Türkiye Tasarım Stratejisi" ve "Öngörülemeyen Koşullar İçin Tasarım" başlıklı konuların kapsamlı bir şekilde ele alınacağı çalıştay yarın sona erecek.

Görsel Galeri

BV_0041.JPG
BV30Mart_0637.JPG
BV_0058.JPG

İlgili Haberler

81 İlden 120 Öğretmene Patent ve Tasarım Eğitimi Verildi

EPO, Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Alanlarında TÜRKPATENT'e Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi!

Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 21. Coğrafi İşaret Oldu

EPO 178. İdari Konsey Toplantısı

Avrupa Patent Organizasyonu “178. İdari Konsey Toplantısı” 19 – 20 Mart 2024 tarihlerinde Almanya...

Türkiye ve Filistin Arasında Sınai Mülkiyet Hakları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

BİLSEM Öğretmen ve Öğrencilerine İleri Düzey Patent Eğitimi Verildi

WIPO ve TÜRKPATENT Arasında "İş Birliği Niyet Mektubu İmza Töreni"

WIPO Heyeti, TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti: İş Birliği ve Fikri Mülkiyette Ticarileşme Gündemde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreni"

Bursa Şeftalisi AB’de Tescilleniyor

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Bursa Şeftalisi’nin Avrupa Birliği’n...