Çin Fikri Mülkiyet İdaresi Heyeti TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti

19 Haziran 2025
2.JPG

Çin Fikri Mülkiyet İdaresi (CNIPA) Komiser Yardımcısı Hu Wenhui başkanlığındaki heyet, Türk Patent ve Marka Kurumunu (TÜRKPATENT) ziyaret etti. Heyet, TÜRKPATENT Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında, 2024 yılında yenilenen Mutabakat Zaptı çerçevesinde iki ülke arasındaki sınai mülkiyet iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirildi.

Görüşmelerde, patent inceleme süreçleri, sınai mülkiyet istatistikleri, idari kapasite ve dijital altyapılar konularında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

CNIPA heyeti ayrıca Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (TÜRKSMD)’yi ziyaret ederek sınai mülkiyet değerleme süreçleri hakkında bilgi aldı. Heyet, ODTÜ Teknokent’te ise akademik girişimler, teknoloji transferi ve inovasyonun ticarileştirilmesine ilişkin sunumlara katıldı.

Görsel Galeri

4.JPG
3.JPG
1.JPG
2.JPG

İlgili Haberler

Türkiye ile Irak Arasında Sınai Mülkiyet Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı İmzalandı

TÜRKPATENT'in ISA/IPEA Yetkisi 2037'ye Kadar Uzatıldı

WIPO 68. Genel Kurulu

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Cenevre’de düzenlenen D...

HAVELSAN Patent Ödül Töreni

Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı 10. Öğretim Yılı Kapanış Töreni

Özbekistan Fikri Mülkiyet Heyetinden TÜRKPATENT’e Çalışma Ziyareti

TÜRKPATENT ve Entertech İş Birliğinde Dünya Fikri Mülkiyet Günü Etkinliği Düzenlendi

Fikri Mülkiyet ve Spor: Yenilikçi Girişimler ve Teknoloji" Etkinliği

TÜRKPATENT Saat Tasarım Yarışması Başladı!

Dünya Fikri Mülkiyet Günü Kutlu Olsun!

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak’tan Dünya Fikri Mülkiyet Günü Mesajı

vekil pop up güncel

Dolandırıcılık Hakkında