Fikri Mülkiyet Hukukçuları Toplantısı: Yargıtay ve Avrupa Birliği Adalet Divanı Kararları Hakkında Karşılaştırmalı Perspektifler

16 Mayıs 2022
3

Türkiye Adalet Akademisi, Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle “Fikri Mülkiyet Hukukçuları Toplantısı: Yargıtay ve Avrupa Birliği Adalet Divanı Kararları Hakkında Karşılaştırmalı Perspektifler" konulu etkinlik Antalya'da başladı.

Toplantının açılışında konuşan TÜRKPATENT Başkan V. Cemil BAŞPINAR, fikri mülkiyet haklarının, oluşturulmasından tesciline; uygulanmasından korunmasına ve ticarileştirilmesine kadar, birçok boyutu olan, birçok farklı disiplinin katkı sağladığı ve etkileşim içinde olduğu bir alan olduğunu belirterek, ekosistem içinde yargı erkinin önemini vurguladı.

2005 yılından günümüze gelinceye kadar sınai mülkiyet verilerinin nereden nereye geldiği hakkında bilgiler veren BAŞPINAR, bu verilerin ülkemizde üretim yapısının yenilikçi karakter kazanmasına işaret etmesinin yanı sıra, fikri mülkiyet hukukunun iştigal alanını oluşturan fikri varlıkların hacminin günden güne; yıldan yıla arttığını gösterdiğini söyledi.

BAŞPINAR, etkin işleyen bir fikri mülkiyet sisteminin varlığının ve bu sistemin tüm kurumlarıyla ve uygulamalarıyla gelişiminin; yenilikçiliğin ve girişimciliğin teşvik edilmesi açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi. “Bu anlamda fikri mülkiyet varlıklarını, ülkemizin yüksek teknoloji ve yüksek katma değerli üretim yetkinliğinin artırılması açısından da stratejik bir araç olarak görüyoruz” dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran BAŞPINAR, önümüzdeki dönemde sınai mülkiyetle ilgili daha da artması beklenen uyuşmazlıkların çözümü noktasında, yargı erkinin iş yükünü hafifletecek alternatif çözüm yöntemlerinin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun fikri mülkiyetin tüm alanlarında ilgili kurumlarla koordinasyonu ve işbirliğini geliştirmeye; ülkemizin yararına olacak tüm ortak çalışmaların içinde aktif bir şekilde yer almaya hazır olduğunu dile getirdi.

Yargıtay üyelerinin yanı sıra sınai mülkiyet davalarına bakan çok sayıda hakim ve savcı ile TÜRKPATENT temsilcilerinin katıldığı toplantı, 18 Mayıs'ta sona erecek.

Görsel Galeri

1
4

Dosya Galerisi

Program5.0 MBİndir

İlgili Haberler

Antep Fıstık Ezmesi, Avrupa Birliği’nde Tescillenen 36. Coğrafi İşaret Oldu

Çin Fikri Mülkiyet İdaresi Heyeti TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti

Yapay Zekâ Dönüşümü ve Fikri Mülkiyet Semineri

Uluslararası Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı’nın 9. yılı TÜRKPATENT’te tamamlandı.

Afyon Sucuğu, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 35. Coğrafi İşaretimiz Oldu

Afyon Pastırması AB'de Tescillendi

Aydın Çam Fıstığı Avrupa Birliği’nde Tescillendi!

Aydın Çam Fıstığı, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 33. coğrafi işaret oldu.

Erzincan Tulum Peyniri’ne Avrupa Birliği Tescili

Erzincan Tulum Peyniri, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 32. coğrafi işaretli ürün oldu.

Ege Üniversitesinde Sınai Mülkiyet Hakları Etkinliği

İzmir’de “Fikri Mülkiyet Ekosisteminde Üniversite-Sanayi İş Birliği” Etkinliği Düzenlendi

3. Uluslararası Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu

vekil pop up güncel

Dolandırıcılık Hakkında