Fikri Mülkiyet Hukuku Etkinliği

4 Temmuz 2024
WhatsApp Image 2024-07-03 at 16.06.59

TÜRKPATENT ve Uluslararası Marka Birliği (INTA) iş birliği ile İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Fikri Mülkiyet Hukuku Etkinliği düzenlendi.

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak ve INTA CEO'su Etienne Sanz de Acedo, etkinlik öncesinde ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından, iki kurum arasındaki iş birliğini geliştirmeye yönelik Mutabakat Zaptı imzalandı.

Etkinlikte konuşan TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, ülkemizde fikri mülkiyet haklarının Milli Teknoloji Hamlesinin lokomotiflerinden biri olduğunu belirterek bu alandaki farkındalık ve tescil süreçleri kadar uyuşmazlıkların çözümünün de önemli olduğunu ifade etti.

TÜRKPATENT ve INTA temsilcileri ile Hakimlerin konuşmacı olarak yer aldığı fikir ve deneyimlerini paylaştığı etkinliğe sektör temsilcileri, patent/marka vekilleri ve fikri mülkiyet profesyonelleri katılım sağladı. Etkinlik kapsamında düzenlenen oturumlarda “Sınai Mülkiyet Haklarında, Özellikle Markalarda Delillerin Toplanması ve Koruma Tedbirleri” ile “Marka Korumalarında İyi Örnekler” konuları ele alındı.

Görsel Galeri

WhatsApp Image 2024-07-03 at 16.06.59 (2)
WhatsApp Image 2024-07-03 at 16.06.59
WhatsApp Image 2024-07-03 at 16.06.59 (1)

İlgili Haberler

TÜRKPATENT'te istihdam edilmek üzere 34 Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı alınacaktır

Patent ve Markada Dünyanın Parlayan Yıldızı: Türkiye

Yenice Ihlamur Balı Avrupa Birliği'nde Tescil Edilen 43. Coğrafi İşaret Oldu

İpsala Pirinci ve Bursa Kestane Şekeri Avrupa Birliği’nde Tescillendi

Hatay Kaytaz Böreği ve Gaziantep Lahmacunu AB’de Tescillendi

KOBİ'ler ve Girişimciler için Fikri Mülkiyet Yönetimi Projesi Tanıtıldı

Suudi Arabistan Fikri Mülkiyet Otoritesi Heyeti TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, TÜRKPATENT ISIF’25 Ödül Töreni’ne Katıldı

TÜRKPATENT ISIF’25 Grand Prix Ödülü ROKETSAN’a Verildi

TÜRKPATENT ISIF'25 Açılış Töreni Gerçekleşti

TEKNOFEST ev sahipliğinde düzenlenen 10. Uluslararası Buluş Fuarı – TÜRKPATENT ISIF’25 açılışı, S...