Fikri Mülkiyet Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Çalıştayı

9 Mayıs 2024
1-

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle; Fikri Mülkiyet Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Çalıştayı gerçekleşti.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Fikri Mülkiyet Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Çalıştayına katılım sağladı.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliğiyle; Fikri Mülkiyet Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Çalıştayı gerçekleşti.

İstanbul Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşen çalıştay, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, WIPO Genel Direktör Yardımcısı Marco Aleman, İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Çoban’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, burada yaptığı konuşmasında, Türkiye’de 2 milyondan fazla halihazırda geçerli sınai mülkiyet tescili bulunduğunu söyleyerek, sınai mülkiyet haklarının küresel rekabetin en önemli araçlarının başında geldiğini belirtti.

Kurum olarak WIPO gibi uluslararası kurumlar, mahkemeler, bilirkişiler, avukatlar, patent ve marka vekilleri ve akademisyenler ile yakın çalışma içinde olduklarını belirten Durak, 

“Bu kapsamda, 2023 yılında TÜRKPATENT ve WIPO arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında, iş birliğimizin bir aşaması olarak  ‘Fikri Mülkiyet Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Çalıştayı’nı’ hep birlikte gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, “Fikri Mülkiyet ve Teknoloji Uyuşmazlıklarında Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları” ve “Türkiye’de Fikri Mülkiyet uyuşmazlıklarında Arabuluculuk: Genel Bakış” ile “WIPO Nezdinde Arabuluculuk Süreçleri ve Örnek Olaylar” oturumlarının gerçekleşmesi ile sona erdi.

Görsel Galeri

1-
BURK7092.JPG
BURK7113.JPG
BURK7208.JPG
BURK7025.JPG
BURK6868A.JPG
BURK6861A.JPG
BURK6828.JPG
BURK6833.JPG

İlgili Haberler

Söke Pamuğu, AB’de Tescillenen İlk Pamuk Ürünü Oldu

Bursa Siyah İnciri AB'de Tescillenen 26. Coğrafi İşaret Oldu

Hüyük Çileği Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Çevrim İçi Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi Yayınlandı!

Sınai Mülkiyetin Öncüleri TÜRKPATENT'te Buluşuyor: "PATLIB 2024 Konferansı"

Patentle Türkiye - 4. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması Başvuruları Devam Ediyor

Türkiye'nin Değerleri Uluslararası Arenada Yerini Almayı Sürdürüyor

Bursa Şeftalisi Avrupa Birliği’nde Tescillenen 24. Coğrafi İşaret Oldu

Osmaniye Yer Fıstığı ve Bingöl Balı Avrupa Birliği Nezdinde Tescillendi

Fikri Mülkiyet Hukuku Etkinliği