ISIF’22 – Uluslararası Buluş Fuarı Açıldı

31 Ağustos 2022
20220831_125215

Türkiye’nin uluslararası düzeyde gerçekleştirilen tek buluş fuarı olan ISIF’22, dünyanın en büyük havacılık uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te kapılarını açtı.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Buluş Fuarı’nın bu yıl yedincisi gerçekleştiriliyor.  

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz bünyesinde gerçekleştirilen fuarda 210 yerli 67 yabancı olmak üzere toplamda 277 buluş sergilenmeye başlandı.

Fuarın açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fuarın TEKNOFEST'in ayrılmaz parçası haline geldiğini söyleyerek "Dünyanın her tarafından fikri, buluşu olan, patentle ilgili çalışmalar yapan yarışmacılar, buluşlarını burada sergiliyor ve burada jürinin değerlendirmesi sonucunda birinciler, ikinciler tespit edilmiş olacak." dedi.

Bakan Varank, fuarda buluşların yarıştığına dikkati çekerek "Uluslararası Buluş Fuarı, fikri olan, bunu projelendiren insanların yarıştığı bir fuar. Bunun açılışını gerçekleştiriyoruz. 12 ülkeden yarışmacılar var. Hayırlı olsun. En güzel buluşlar inşallah Samsun'dan çıksın." diye konuştu.

Geçmişte çocukların "Aman icat çıkarma" diyerek uyarıldığını hatırlatan Varank, "Biz diyoruz ki çocuklarımıza, 'Ne olur icat çıkarın, ne olur inovasyona yönelin, bilime, teknolojiye yönelin." ifadesini kullandı.

Varank, daha sonra stantları gezerek buralarda sergilenen buluşlar hakkında bilgi aldı. Fuar sonunda seçilen buluşların sahiplerine madalya ve ödül verilecek.

 

Takdim edilecek ödüllerin kategorileri şöyle:

ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Organizasyon Ödülleri:

GRAND PRIX

ISIF'22 Altın Madalyalar

ISIF'22 Gümüş Madalyalar

ISIF'22 Bronz Madalyalar

 

ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Özel Ödülleri:

TÜRKPATENT En İyi Yabancı Buluş Ödülü

TÜRKPATENT En İyi Yerli Buluş Ödülü

TÜRKPATENT En İyi Akademik Buluş Ödülü

WIPO En İyi Yabancı Buluş Ödülü

WIPO En İyi Yerli Buluş Ödülü

WIPO En İyi Akademik Buluş Ödülü

IFIA En İyi Yabancı Buluş Ödülü

IFIA En İyi Yerli Buluş Ödülü

IFIA En İyi Akademik Buluş Ödülü

Görsel Galeri

20220831_125222
20220831_125220
20220831_125218

İlgili Haberler

WIPO Genel Kurulu Gerçekleşti

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) 66. Genel Kurulu, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak’ı...

Bakan Kacır: Türkiye fikri mülkiyet alanında büyük yol katetti

TÜRKPATENT ve Rekabet Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

TÜRKPATENT ile Türk Hava Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Antep Fıstık Ezmesi, Avrupa Birliği’nde Tescillenen 36. Coğrafi İşaret Oldu

Çin Fikri Mülkiyet İdaresi Heyeti TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti

Yapay Zekâ Dönüşümü ve Fikri Mülkiyet Semineri

Uluslararası Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı’nın 9. yılı TÜRKPATENT’te tamamlandı.

Afyon Sucuğu, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 35. Coğrafi İşaretimiz Oldu

Afyon Pastırması AB'de Tescillendi

Aydın Çam Fıstığı Avrupa Birliği’nde Tescillendi!

Aydın Çam Fıstığı, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 33. coğrafi işaret oldu.

vekil pop up güncel

Dolandırıcılık Hakkında