ISIF’22 – Uluslararası Buluş Fuarı Açıldı

31 Ağustos 2022
20220831_125215

Türkiye’nin uluslararası düzeyde gerçekleştirilen tek buluş fuarı olan ISIF’22, dünyanın en büyük havacılık uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te kapılarını açtı.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Buluş Fuarı’nın bu yıl yedincisi gerçekleştiriliyor.  

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz bünyesinde gerçekleştirilen fuarda 210 yerli 67 yabancı olmak üzere toplamda 277 buluş sergilenmeye başlandı.

Fuarın açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fuarın TEKNOFEST'in ayrılmaz parçası haline geldiğini söyleyerek "Dünyanın her tarafından fikri, buluşu olan, patentle ilgili çalışmalar yapan yarışmacılar, buluşlarını burada sergiliyor ve burada jürinin değerlendirmesi sonucunda birinciler, ikinciler tespit edilmiş olacak." dedi.

Bakan Varank, fuarda buluşların yarıştığına dikkati çekerek "Uluslararası Buluş Fuarı, fikri olan, bunu projelendiren insanların yarıştığı bir fuar. Bunun açılışını gerçekleştiriyoruz. 12 ülkeden yarışmacılar var. Hayırlı olsun. En güzel buluşlar inşallah Samsun'dan çıksın." diye konuştu.

Geçmişte çocukların "Aman icat çıkarma" diyerek uyarıldığını hatırlatan Varank, "Biz diyoruz ki çocuklarımıza, 'Ne olur icat çıkarın, ne olur inovasyona yönelin, bilime, teknolojiye yönelin." ifadesini kullandı.

Varank, daha sonra stantları gezerek buralarda sergilenen buluşlar hakkında bilgi aldı. Fuar sonunda seçilen buluşların sahiplerine madalya ve ödül verilecek.

 

Takdim edilecek ödüllerin kategorileri şöyle:

ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Organizasyon Ödülleri:

GRAND PRIX

ISIF'22 Altın Madalyalar

ISIF'22 Gümüş Madalyalar

ISIF'22 Bronz Madalyalar

 

ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı Özel Ödülleri:

TÜRKPATENT En İyi Yabancı Buluş Ödülü

TÜRKPATENT En İyi Yerli Buluş Ödülü

TÜRKPATENT En İyi Akademik Buluş Ödülü

WIPO En İyi Yabancı Buluş Ödülü

WIPO En İyi Yerli Buluş Ödülü

WIPO En İyi Akademik Buluş Ödülü

IFIA En İyi Yabancı Buluş Ödülü

IFIA En İyi Yerli Buluş Ödülü

IFIA En İyi Akademik Buluş Ödülü

Görsel Galeri

20220831_125222
20220831_125220
20220831_125218

İlgili Haberler

Hatay Kaytaz Böreği ve Gaziantep Lahmacunu AB’de Tescillendi

KOBİ'ler ve Girişimciler için Fikri Mülkiyet Yönetimi Projesi Tanıtıldı

Suudi Arabistan Fikri Mülkiyet Otoritesi Heyeti TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, TÜRKPATENT ISIF’25 Ödül Töreni’ne Katıldı

TÜRKPATENT ISIF’25 Grand Prix Ödülü ROKETSAN’a Verildi

TÜRKPATENT ISIF'25 Açılış Töreni Gerçekleşti

TEKNOFEST ev sahipliğinde düzenlenen 10. Uluslararası Buluş Fuarı – TÜRKPATENT ISIF’25 açılışı, S...

“Niğde Sarım Burma Tatlısı” Coğrafi İşaret Belgesi Takdim Töreni

TÜRKPATENT ve TÜBİTAK MAM İş Birliğiyle Sınai Mülkiyet Eğitim Programı Gerçekleştirildi

TDT Fikri Mülkiyet Kurumu Başkanları 1. Toplantısı Bişkek’te düzenlendi

Türkiye'de yılın ilk yarısında yaklaşık 99 bin yerli sınai mülkiyet başvurusu yapıldı