ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı Sona Erdi

5 Eylül 2022
1

Fuarın en büyük ödülü olan GRAND PRIX ödülünü, "Kırılabilir polimer ilaç konjugatları" buluşuyla kazanan Prof. Dr. Rana SANYAL, ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı iş birliğiyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ bünyesinde düzenlenen ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı sona erdi.

Fuarın en büyük ödülü olan GRAND PRIX ödülünü, "Kırılabilir polimer ilaç konjugatları" buluşuyla kazanan Prof. Dr. Rana SANYAL, ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı.

Alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri kurulu tarafından ISIF'22'de sergilenen her bir buluş, ayrı ayrı değerlendirildi.

Fuarda dereceye giren katılımcılara TÜRKPATENT, WIPO ve IFIA özel ödüllerinin yanı sıra altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi.

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkan Vekili Cemil BAŞPINAR, "Uluslararası Buluş Fuarı’nın üçüncü kez TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirildiğini belirterek, Kurum olarak Türkiye'de geliştirilen ürünleri koruma altına aldıklarını hatırlattı. ISIF’22 Buluş Fuarındaki TÜRKPATENT standında bulunan uzmanların katılımcıları ve ziyaretçileri patent, patent araştırması ve sınai mülkiyet hakları konularında bilgilendirdiğini söyledi.

Fuarda 210'u yerli 67'si yabancı olmak üzere 277 buluşun sergilendiğini ifade eden BAŞPINAR, "Fuarı gerçekleştirmekteki temel amacımız, gençlerimizin erken patent ve fikri mülkiyet farkındalığına sahip olması. Fuara gelen gençlerimiz, öğrencilerimiz burada buluşçularla bir araya geliyor, onlarla istişare etme imkanı buluyorlar ve buradan yüksek bir motivasyonla ayrılıyorlar." diye konuştu.

Türkiye'nin son dönemde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiğini ifade eden BAŞPINAR, bu faaliyetlerin sonucunda ülkenin fikri ürün portföyünün arttığını bildirdi.

BAŞPINAR, bu ürünlerin bir rekabet aracı olarak kullanılabilmesi için patentle, faydalı modelle ve diğer fikri mülkiyet haklarıyla korunması gerektiğini vurguladı.

Görsel Galeri

2
3
5
4

İlgili Haberler

“Niğde Sarım Burma Tatlısı” Coğrafi İşaret Belgesi Takdim Töreni

TÜRKPATENT ve TÜBİTAK MAM İş Birliğiyle Sınai Mülkiyet Eğitim Programı Gerçekleştirildi

TDT Fikri Mülkiyet Kurumu Başkanları 1. Toplantısı Bişkek’te düzenlendi

Türkiye'de yılın ilk yarısında yaklaşık 99 bin yerli sınai mülkiyet başvurusu yapıldı

Mut Zeytinyağı ve Kırkağaç Kavunu Avrupa Birliği'nde Tescil Edildi

Kore Patent Bilgi Enstitüsünden TÜRKPATENT’e Çalışma Ziyareti

WIPO Genel Kurulu Gerçekleşti

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) 66. Genel Kurulu, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak’ı...

Bakan Kacır: Türkiye fikri mülkiyet alanında büyük yol katetti

TÜRKPATENT ve Rekabet Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

TÜRKPATENT ile Türk Hava Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

vekil pop up güncel

Dolandırıcılık Hakkında