ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı Sona Erdi

5 Eylül 2022
1

Fuarın en büyük ödülü olan GRAND PRIX ödülünü, "Kırılabilir polimer ilaç konjugatları" buluşuyla kazanan Prof. Dr. Rana SANYAL, ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı iş birliğiyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ bünyesinde düzenlenen ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı sona erdi.

Fuarın en büyük ödülü olan GRAND PRIX ödülünü, "Kırılabilir polimer ilaç konjugatları" buluşuyla kazanan Prof. Dr. Rana SANYAL, ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı.

Alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri kurulu tarafından ISIF'22'de sergilenen her bir buluş, ayrı ayrı değerlendirildi.

Fuarda dereceye giren katılımcılara TÜRKPATENT, WIPO ve IFIA özel ödüllerinin yanı sıra altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi.

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkan Vekili Cemil BAŞPINAR, "Uluslararası Buluş Fuarı’nın üçüncü kez TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirildiğini belirterek, Kurum olarak Türkiye'de geliştirilen ürünleri koruma altına aldıklarını hatırlattı. ISIF’22 Buluş Fuarındaki TÜRKPATENT standında bulunan uzmanların katılımcıları ve ziyaretçileri patent, patent araştırması ve sınai mülkiyet hakları konularında bilgilendirdiğini söyledi.

Fuarda 210'u yerli 67'si yabancı olmak üzere 277 buluşun sergilendiğini ifade eden BAŞPINAR, "Fuarı gerçekleştirmekteki temel amacımız, gençlerimizin erken patent ve fikri mülkiyet farkındalığına sahip olması. Fuara gelen gençlerimiz, öğrencilerimiz burada buluşçularla bir araya geliyor, onlarla istişare etme imkanı buluyorlar ve buradan yüksek bir motivasyonla ayrılıyorlar." diye konuştu.

Türkiye'nin son dönemde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiğini ifade eden BAŞPINAR, bu faaliyetlerin sonucunda ülkenin fikri ürün portföyünün arttığını bildirdi.

BAŞPINAR, bu ürünlerin bir rekabet aracı olarak kullanılabilmesi için patentle, faydalı modelle ve diğer fikri mülkiyet haklarıyla korunması gerektiğini vurguladı.

Görsel Galeri

2
3
5
4

İlgili Haberler

Dünya Fikri Mülkiyet Günü Etkinliği

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ‘nün katılımlarıyla, TÜRKPATENT'te "S...

Biruni Üniversitesi’nde Sınai Mülkiyet Etkinlikleri Düzenlendi

Sinop’ta Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Buluşması Gerçekleştirildi

“Patentlerin Ticari Yolculuğu: Gerçek Deneyimler ve Stratejiler” Etkinliği Düzenlendi

Bakan Kacır, Van Gölü İnci Kefali’nin Coğrafi İşaret Belgesini Takdim Etti

Üniversitelerin Patent ve Faydalı Model Performansı Artıyor

Mut Zeytinyağı Avrupa Birliği Yolunda

6. Uluslararası Fikri Haklar Semineri

IP Öncüleri Projesi Başlangıç Toplantısı Düzenlendi

Aydın Memecik Zeytini AB ‘de Tescillendi

Aydın Memecik Zeytini, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 31. coğrafi işaretli ürün oldu.

vekil pop up güncel