ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı Sona Erdi

5 Eylül 2022
1

Fuarın en büyük ödülü olan GRAND PRIX ödülünü, "Kırılabilir polimer ilaç konjugatları" buluşuyla kazanan Prof. Dr. Rana SANYAL, ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı iş birliğiyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ bünyesinde düzenlenen ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı sona erdi.

Fuarın en büyük ödülü olan GRAND PRIX ödülünü, "Kırılabilir polimer ilaç konjugatları" buluşuyla kazanan Prof. Dr. Rana SANYAL, ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden aldı.

Alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri kurulu tarafından ISIF'22'de sergilenen her bir buluş, ayrı ayrı değerlendirildi.

Fuarda dereceye giren katılımcılara TÜRKPATENT, WIPO ve IFIA özel ödüllerinin yanı sıra altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi.

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkan Vekili Cemil BAŞPINAR, "Uluslararası Buluş Fuarı’nın üçüncü kez TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirildiğini belirterek, Kurum olarak Türkiye'de geliştirilen ürünleri koruma altına aldıklarını hatırlattı. ISIF’22 Buluş Fuarındaki TÜRKPATENT standında bulunan uzmanların katılımcıları ve ziyaretçileri patent, patent araştırması ve sınai mülkiyet hakları konularında bilgilendirdiğini söyledi.

Fuarda 210'u yerli 67'si yabancı olmak üzere 277 buluşun sergilendiğini ifade eden BAŞPINAR, "Fuarı gerçekleştirmekteki temel amacımız, gençlerimizin erken patent ve fikri mülkiyet farkındalığına sahip olması. Fuara gelen gençlerimiz, öğrencilerimiz burada buluşçularla bir araya geliyor, onlarla istişare etme imkanı buluyorlar ve buradan yüksek bir motivasyonla ayrılıyorlar." diye konuştu.

Türkiye'nin son dönemde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiğini ifade eden BAŞPINAR, bu faaliyetlerin sonucunda ülkenin fikri ürün portföyünün arttığını bildirdi.

BAŞPINAR, bu ürünlerin bir rekabet aracı olarak kullanılabilmesi için patentle, faydalı modelle ve diğer fikri mülkiyet haklarıyla korunması gerektiğini vurguladı.

Görsel Galeri

2
3
5
4

İlgili Haberler

EPO, Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Alanlarında TÜRKPATENT'e Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi!

Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 21. Coğrafi İşaret Oldu

EPO 178. İdari Konsey Toplantısı

Avrupa Patent Organizasyonu “178. İdari Konsey Toplantısı” 19 – 20 Mart 2024 tarihlerinde Almanya...

Türkiye ve Filistin Arasında Sınai Mülkiyet Hakları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

BİLSEM Öğretmen ve Öğrencilerine İleri Düzey Patent Eğitimi Verildi

WIPO ve TÜRKPATENT Arasında "İş Birliği Niyet Mektubu İmza Töreni"

WIPO Heyeti, TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti: İş Birliği ve Fikri Mülkiyette Ticarileşme Gündemde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreni"

Bursa Şeftalisi AB’de Tescilleniyor

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Bursa Şeftalisi’nin Avrupa Birliği’n...

"Aydın Memecik Zeytinyağı" AB'de Tescillendi

Aydın Memecik Zeytinyağı, Avrupa Komisyonu Resmi Gazetesi’nde bugün yapılan tescil yayınıyla Türk...