ISIF'23 - İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı

1 Mayıs 2023
WhatsApp Image 2023-05-03 at 14.23.42 (1)

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve Avrupa Patent Ofisi iş birliğiyle düzenlenen "ISIF İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın 8'incisi bu yıl da TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında yapıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve Avrupa Patent Ofisi iş birliğiyle düzenlenen "ISIF İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın 8'incisi bu yıl da TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında yapıldı.

TEKNOFEST bünyesinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen ve 424 buluşun sergilendiği fuarın açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleşti.
Kurdele kesiminde konuşan Varank, fuarda gençlerin ve mucitlerin kendisini gösterme fırsatı yakalayacağını belirterek, organizasyonun buluşçular ile yatırımcıları bir araya getireceğini söyledi.
Varank, "Günün sonunda başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yanından farklı fikirleri, projeleri ve buluşları değerlendirerek neticeye varacağız. TEKNOFEST kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumumuzun düzenlediği ISIF İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

TEKNOFEST kapsamında 27 Nisan–1 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarında 22 ülkeden 286'sı yerli ve 138'i yabancı olmak üzere toplam 424 buluş sergilendi. Bunun yanı sıra 8 ülkeden gelen yatırımcı, 2 ülke ulusal ofisi temsilcileri ve ziyaretçilerle birlikte fuarda 32 ülke temsilcileri yer aldı.

Her sene olduğu gibi yerli ve yabancı katılımcıların buluşları ISIF'23’de bu sene de yarıştı. Alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri kurulu tarafından 22 ülkeden 286'sı yerli 138'i yabancı olmak üzere toplam 424 adet buluş ISIF’23’de ayrı ayrı değerlendirildi.

fuarda sergilenen buluşlar arasından seçilen buluşçulara "ISIF'23 Uluslararası Buluş Fuarı Organizasyon Ödülleri" ve "ISIF'23 Uluslararası Buluş Fuarı Özel Ödülleri”; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Cemil Başpınar ve Avrupa Patent Ofisi Başkanı Antonio Campinos tarafından verildi.

Görsel Galeri

WhatsApp Image 2023-05-03 at 14.26.02 (1)
WhatsApp Image 2023-05-03 at 14.24.14 (1)

İlgili Haberler

81 İlden 120 Öğretmene Patent ve Tasarım Eğitimi Verildi

EPO, Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Alanlarında TÜRKPATENT'e Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi!

Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 21. Coğrafi İşaret Oldu

EPO 178. İdari Konsey Toplantısı

Avrupa Patent Organizasyonu “178. İdari Konsey Toplantısı” 19 – 20 Mart 2024 tarihlerinde Almanya...

Türkiye ve Filistin Arasında Sınai Mülkiyet Hakları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

BİLSEM Öğretmen ve Öğrencilerine İleri Düzey Patent Eğitimi Verildi

WIPO ve TÜRKPATENT Arasında "İş Birliği Niyet Mektubu İmza Töreni"

WIPO Heyeti, TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti: İş Birliği ve Fikri Mülkiyette Ticarileşme Gündemde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreni"

Bursa Şeftalisi AB’de Tescilleniyor

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Bursa Şeftalisi’nin Avrupa Birliği’n...