Patent Atölyesi Eğitimleri

― 27 Ocak 2022
5C42554A-CE3F-417B-A471-F8569A0B1C31

TÜRKPATENT ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, 25 ve 27 Ocak 2022 tarihlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye geneli Fen Liselerinin 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik buluş, fikri mülkiyet kavramları, patent ve patent süreçleri hakkında online bir seminer düzenlendi.

TÜRKPATENT ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, 25 ve 27 Ocak 2022 tarihlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye geneli Fen Liselerinin 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik buluş, fikri mülkiyet kavramları, patent ve patent süreçleri hakkında online bir seminer düzenlendi.

Eğitim, öğrencilere özellikle günlük hayatın her alanında yaşanan sorunlara çözüm getirecek buluş yapmayı gerektirecek teknik problemlerin varlığının kavranması, bu teknik problemleri fark edebilen herkesin buluş yapabileceğinin anlatılması açısından önem taşıyor.

Yapılan buluşların patent ile korunması gerekliliğinin aktarılması ve patent veri tabanlarından araştırmanın öğretilmesi amacıyla gerçekleştirilen, TÜRKPATENT uzmanlarınca verilen uzaktan eğitime 200 civarında öğrenci katılım sağladı.

TÜRKPATENT bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Patent Atölyesi, TÜRKPATENT ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü işbirliği ile ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine interaktif patent araştırma ve uygulama eğitimleri vermek amacıyla 2018 yılında oluşturulmuştu.

Atölye eğitimleri ile ülkemizde üretilen patentlerin sayısının ve niteliğinin artırılması için gerekli insan kaynağı ihtiyacının eğitim ve öğretimin temelinden başlayarak sağlanması ve mevcut potansiyelin artırılması amaçlanıyor.

Atölye eğitimini alan gençlerimizden; patent başvurularının nasıl yapılacağı, ne tür buluşlar için patent alınabileceği, bilgiye erişimde izlenmesi gereken yol gibi konularda bilgi ve becerilerinin artarak eğitim-öğretim ile elde ettikleri birikimlerini yeni fikirlerle buluşlar ortaya çıkarmak için kullanabilmeleri bekleniyor. Program

Dosya Galerisi

5C8B1105-CC7A-4C96-82D9-DBB2163212D181.1 KBİndir

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan HAVELSAN’a TÜRKPATENT ISIF’26 Büyük Ödülü

11. Uluslararası Buluş Fuarı - TÜRKPATENT ISIF'26 Ödül Töreni

"11. Uluslararası Buluş Fuarı-TÜRKPATENT ISIF'26" TEKNOFEST Güneydoğu'daki Törenle Açıldı

PATLIB 2026 Konferans

Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından düzenlenen PATLIB 2026 Konferansı, Avrupa Patent Sözleşmesi’...

Malatya’nın Coğrafi İşaretli Ürünlerinin Markalaşması ve Ticarileşmesi Projesi Tanıtım Toplantısı

Türkiye ile Irak Arasında Sınai Mülkiyet Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı İmzalandı

TÜRKPATENT'in ISA/IPEA Yetkisi 2037'ye Kadar Uzatıldı

WIPO 68. Genel Kurulu

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Cenevre’de düzenlenen D...

TÜRKPATENT Saat Tasarım Yarışması Başvuruları 15 Kasım’a Kadar Uzatıldı!

HAVELSAN Patent Ödül Töreni

dolandırıcılık-2026

Dolandırıcılık Konusunda Kamuoyunun Dikkatine!