TÜRKPATENT Tasarım Merkezlerinin Sınai Mülkiyet Kapasitelerini Geliştirmeyi Hedefliyor

11 Haziran 2024
GPywa6lXUAAg-EP.jfif

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle "Tasarım Merkezlerinin Sınai Mülkiyet Kapasitelerini Geliştirme Programı"nın ilkini gerçekleştirdi.

Program kapsamında, Türkiye'de bulunan 300'ü aşkın tasarım merkezine eğitimler verilerek tescilli tasarım sayılarının artırılması ve katma değerli üretimin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Programın ilk ayağı, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Karabük, Konya ve Sivas'taki tasarım merkezleri temsilcilerinin katılımıyla TÜRKPATENT’te yapıldı. Temsilcilere, sınai mülkiyet haklarının önemi, firma içi sınai mülkiyet süreçlerinin yönetimi, tasarım tescil başvuru süreci, tasarım tescili ve sağladığı haklar, tasarımın firmaya sağladığı avantajlar konu başlıklarında eğitimler verildi.

Türkiye'nin Yerli Tasarım Başarısı

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, konuya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, geçen yıl yayımlanan 2022 Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu'na göre, yerli tasarım başvuru sayısında Türkiye'nin dünyada ikinci, Avrupa'da ise birinci sırada olduğunu belirtti.

Rekabet gücünü artırmada tasarım ve inovasyonun kilit rol oynadığını aktaran Durak, başarılı firmaların artık sadece ürün ve hizmet üretmekle değil, aynı zamanda yenilikçi ve özgün tasarımlarla da öne çıktığını vurguladı. 

Durak, söz konusu geliştirme programının yıl içinde İzmir, İstanbul ve Adana'da da uygulanacağını bildirdi.

Görsel Galeri

GPywd7WWoAAR2GI.jfif
GPywcnGXcAAdyQ6.jfif
GPywa6lXUAAg-EP.jfif
GPzSxQuXkAAeUXX.jfif

İlgili Haberler

Bakan Kacır: Türkiye fikri mülkiyet alanında büyük yol katetti

Antep Fıstık Ezmesi, Avrupa Birliği’nde Tescillenen 36. Coğrafi İşaret Oldu

Çin Fikri Mülkiyet İdaresi Heyeti TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti

Yapay Zekâ Dönüşümü ve Fikri Mülkiyet Semineri

Uluslararası Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı’nın 9. yılı TÜRKPATENT’te tamamlandı.

Afyon Sucuğu, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 35. Coğrafi İşaretimiz Oldu

Afyon Pastırması AB'de Tescillendi

Aydın Çam Fıstığı Avrupa Birliği’nde Tescillendi!

Aydın Çam Fıstığı, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 33. coğrafi işaret oldu.

Erzincan Tulum Peyniri’ne Avrupa Birliği Tescili

Erzincan Tulum Peyniri, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 32. coğrafi işaretli ürün oldu.

Ege Üniversitesinde Sınai Mülkiyet Hakları Etkinliği

İzmir’de “Fikri Mülkiyet Ekosisteminde Üniversite-Sanayi İş Birliği” Etkinliği Düzenlendi

vekil pop up güncel

Dolandırıcılık Hakkında