TÜRKPATENT-WIPO İşbirliği Toplantısı Cenevre’de Gerçekleştirildi

18 Temmuz 2022
1

İsviçre’nin Cenevre şehrinde devam eden Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Genel Kurul Toplantıları kapsamında, Türk Patent ve Marka Kurumu ile WIPO arasında işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.

WIPO Genel Müdürü Daren TANG’in başkanlığındaki WIPO heyeti ile TÜRKPATENT Başkan V. Cemil BAŞPINAR başkanlığındaki Türk heyeti arasındaki görüşmeye, WIPO Genel Müdür Yardımcısı Hasan KLEIB ve WIPO Geçiş Ülkeleri ve Gelişmiş Ülkeler Direktörü Prof. Dr. Habip ASAN katılım sağladı.

Toplantıda, TÜRKPATENT ve WIPO işbirliğiyle sürdürülen uluslararası yüksek lisans programı, fikri mülkiyet akademisi ve uzaktan eğitim çalışmaları, WIPO KOBİ destek programı ve fikri mülkiyetin finansmanı konuları ele alındı.

TÜRKPATENT Başkan V. Cemil BAŞPINAR toplantıda iki kuruluş arasında yürütülen ortak çalışmalardan duyduğu memnuniyetin yanı sıra, TÜRKPATENT’in önümüzdeki dönemde WIPO ile stratejik bir ortak olarak daha yakın işbirliği içerisinde çalışma isteğini ve Türkiye’nin yakın coğrafyasındaki ülkelere yönelik projelerde aktif roller üstlenme konusunda temennilerini dile getirdi.

WIPO Genel Müdürü Daren TANG, Türkiye’nin son yıllarda sınai mülkiyet alanında ortaya koyduğu başarılara ve kaydettiği mesafeye dikkat çekerken, Türkiye’deki gelişmelerin dünyada fikri mülkiyetle ilgili kabul görmüş algıların değişimine katkı sağlayan başarılı ülke örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

 

Görsel Galeri

1 - Kopya
3

İlgili Haberler

“Niğde Sarım Burma Tatlısı” Coğrafi İşaret Belgesi Takdim Töreni

TÜRKPATENT ve TÜBİTAK MAM İş Birliğiyle Sınai Mülkiyet Eğitim Programı Gerçekleştirildi

TDT Fikri Mülkiyet Kurumu Başkanları 1. Toplantısı Bişkek’te düzenlendi

Türkiye'de yılın ilk yarısında yaklaşık 99 bin yerli sınai mülkiyet başvurusu yapıldı

Mut Zeytinyağı ve Kırkağaç Kavunu Avrupa Birliği'nde Tescil Edildi

Kore Patent Bilgi Enstitüsünden TÜRKPATENT’e Çalışma Ziyareti

WIPO Genel Kurulu Gerçekleşti

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) 66. Genel Kurulu, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak’ı...

Bakan Kacır: Türkiye fikri mülkiyet alanında büyük yol katetti

TÜRKPATENT ve Rekabet Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

TÜRKPATENT ile Türk Hava Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

vekil pop up güncel

Dolandırıcılık Hakkında