TÜRKSMD ile Bilişim Vadisi  Arasında İş Birliği Töreni

21 Ekim 2022
_YAG3283

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT)'nun iştiraki olan Türk Sınai Mülkiyet Değerleme Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ (TÜRKSMD) ile Bilişim Vadisi arasında, Vadi'de yer alan 50 "start-up"ın değerleme hizmeti alması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, TÜRKSMD Genel Müdürü Sacide Kasapoğlu ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu tarafından imzalanırken törene, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar da katıldı. 

İmzalanan protokol kapsamında, Bilişim Vadisi'nde yer alan 50 "start-up"a marka değerleme hizmeti verilecek, firmaların yatırım alması kolaylaşacak, satın alma ve birleşme gibi süreçlerde işletmelere avantajlar sağlanacak. 

TÜRKSMD ile Bilişim Vadisi'nin gerçekleştireceği iş birliği ile teknolojik gelişimin önemli araçlarından biri olan sınai mülkiyet alanında farkındalığın artırılmasına ve ekosistemin gelişmesine katkı yapılacak. Değerleme çalışmasıyla markaların değerine ait somut bir veri ortaya çıkacağından, gerek yatırım alma aşamasında gerekse satın alma, birleşme, devretme, lisanslama gibi durumlarda marka sahiplerine avantaj sağlanacak. 

Programın sonunda bu yılki TEKNOFEST'te düzenlenen ISIF Uluslararası Buluş Fuarı'nda dereceye giren buluş sahiplerine ödülleri verildi. 7 firmaya madalyaları Bakan Yardımcısı Kacır ile TÜRKPATENT Başkanı Başpınar tarafından takdim edildi. Cowealty Teknoloji AŞ ile Tekno Kurgu Tarım Teknolojileri AŞ altın madalya alırken Hamle Mühendislik LTD, Kitsolo Yazılım AŞ, Saykal Elektronik AŞ ile Cowealty Teknoloji AŞ gümüş madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya da Geobilgi Bilişim Teknolojileri'ne verildi.

 

 

 

 

Görsel Galeri

_YAG3307
_YGZ6856
_YAG3250

İlgili Haberler

81 İlden 120 Öğretmene Patent ve Tasarım Eğitimi Verildi

EPO, Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Alanlarında TÜRKPATENT'e Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi!

Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 21. Coğrafi İşaret Oldu

EPO 178. İdari Konsey Toplantısı

Avrupa Patent Organizasyonu “178. İdari Konsey Toplantısı” 19 – 20 Mart 2024 tarihlerinde Almanya...

Türkiye ve Filistin Arasında Sınai Mülkiyet Hakları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

BİLSEM Öğretmen ve Öğrencilerine İleri Düzey Patent Eğitimi Verildi

WIPO ve TÜRKPATENT Arasında "İş Birliği Niyet Mektubu İmza Töreni"

WIPO Heyeti, TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti: İş Birliği ve Fikri Mülkiyette Ticarileşme Gündemde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreni"

Bursa Şeftalisi AB’de Tescilleniyor

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Bursa Şeftalisi’nin Avrupa Birliği’n...