TÜRKSMD ile Bilişim Vadisi  Arasında İş Birliği Töreni

21 Ekim 2022
_YAG3283

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT)'nun iştiraki olan Türk Sınai Mülkiyet Değerleme Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ (TÜRKSMD) ile Bilişim Vadisi arasında, Vadi'de yer alan 50 "start-up"ın değerleme hizmeti alması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, TÜRKSMD Genel Müdürü Sacide Kasapoğlu ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu tarafından imzalanırken törene, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar da katıldı. 

İmzalanan protokol kapsamında, Bilişim Vadisi'nde yer alan 50 "start-up"a marka değerleme hizmeti verilecek, firmaların yatırım alması kolaylaşacak, satın alma ve birleşme gibi süreçlerde işletmelere avantajlar sağlanacak. 

TÜRKSMD ile Bilişim Vadisi'nin gerçekleştireceği iş birliği ile teknolojik gelişimin önemli araçlarından biri olan sınai mülkiyet alanında farkındalığın artırılmasına ve ekosistemin gelişmesine katkı yapılacak. Değerleme çalışmasıyla markaların değerine ait somut bir veri ortaya çıkacağından, gerek yatırım alma aşamasında gerekse satın alma, birleşme, devretme, lisanslama gibi durumlarda marka sahiplerine avantaj sağlanacak. 

Programın sonunda bu yılki TEKNOFEST'te düzenlenen ISIF Uluslararası Buluş Fuarı'nda dereceye giren buluş sahiplerine ödülleri verildi. 7 firmaya madalyaları Bakan Yardımcısı Kacır ile TÜRKPATENT Başkanı Başpınar tarafından takdim edildi. Cowealty Teknoloji AŞ ile Tekno Kurgu Tarım Teknolojileri AŞ altın madalya alırken Hamle Mühendislik LTD, Kitsolo Yazılım AŞ, Saykal Elektronik AŞ ile Cowealty Teknoloji AŞ gümüş madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya da Geobilgi Bilişim Teknolojileri'ne verildi.

 

 

 

 

Görsel Galeri

_YAG3307
_YGZ6856
_YAG3250

İlgili Haberler

Antep Fıstık Ezmesi, Avrupa Birliği’nde Tescillenen 36. Coğrafi İşaret Oldu

Çin Fikri Mülkiyet İdaresi Heyeti TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti

Yapay Zekâ Dönüşümü ve Fikri Mülkiyet Semineri

Uluslararası Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı’nın 9. yılı TÜRKPATENT’te tamamlandı.

Afyon Sucuğu, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 35. Coğrafi İşaretimiz Oldu

Afyon Pastırması AB'de Tescillendi

Aydın Çam Fıstığı Avrupa Birliği’nde Tescillendi!

Aydın Çam Fıstığı, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 33. coğrafi işaret oldu.

Erzincan Tulum Peyniri’ne Avrupa Birliği Tescili

Erzincan Tulum Peyniri, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 32. coğrafi işaretli ürün oldu.

Ege Üniversitesinde Sınai Mülkiyet Hakları Etkinliği

İzmir’de “Fikri Mülkiyet Ekosisteminde Üniversite-Sanayi İş Birliği” Etkinliği Düzenlendi

3. Uluslararası Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu

vekil pop up güncel

Dolandırıcılık Hakkında