Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Varlıklarının Ticarileşmesi Projesi Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi

5 Haziran 2024
7

Üniversitelerde ortaya çıkan yenilikçi fikirlere ait fikri mülkiyet korumalarının ticarileşmesi amacıyla, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) iş birliğiyle düzenlenen “Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Varlıklarının Ticarileşmesi Projesi Çalışma Toplantısı” KTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, "Üniversitelerde Ortaya Çıkan Tescilli Buluşların Ticarileştirilmesi" konulu sunum yaptı. Durak sunumunda, üniversitelerde inovasyon kapasitesinin artırılması ve akademik buluşların ticarileştirilmesi konularına değindi.

Toplantıya, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Mutlu Türkmen'in yanı sıra, rektör yardımcıları, Trabzon Sanayi ve Teknoloji Müdürü, teknoloji transfer ofisi müdürleri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) yetkilileri ve akademisyenler katılım sağladı.

Uygulanacak pilot projenin devamında bu projenin tüm üniversitelere yaygınlaştırılarak üniversitelerin inovasyon kapasitesinin artırılması, akademik buluşların ticarileştirilerek ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Görsel Galeri

8.JPG
DSC_0894
7
DSC_0946.JPG
3
2
1

İlgili Haberler

KOBİ'ler ve Girişimciler için Fikri Mülkiyet Yönetimi Projesi Tanıtıldı

Suudi Arabistan Fikri Mülkiyet Otoritesi Heyeti TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, TÜRKPATENT ISIF’25 Ödül Töreni’ne Katıldı

Patentle Türkiye: 4. Üniversiteler Patent Yarışması Ödül Töreni

TÜRKPATENT ISIF’25 Grand Prix Ödülü ROKETSAN’a Verildi

TÜRKPATENT ISIF'25 Açılış Töreni Gerçekleşti

TEKNOFEST ev sahipliğinde düzenlenen 10. Uluslararası Buluş Fuarı – TÜRKPATENT ISIF’25 açılışı, S...

“Niğde Sarım Burma Tatlısı” Coğrafi İşaret Belgesi Takdim Töreni

TÜRKPATENT ve TÜBİTAK MAM İş Birliğiyle Sınai Mülkiyet Eğitim Programı Gerçekleştirildi

TDT Fikri Mülkiyet Kurumu Başkanları 1. Toplantısı Bişkek’te düzenlendi

Türkiye'de yılın ilk yarısında yaklaşık 99 bin yerli sınai mülkiyet başvurusu yapıldı