WIPO Heyeti, TÜRKPATENT’i Ziyaret Etti: İş Birliği ve Fikri Mülkiyette Ticarileşme Gündemde

29 Şubat 2024
IMG_3018

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Genel Direktörü Daren Tang ve beraberindeki heyet, TÜRKPATENT’i ziyaret etti.

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, WIPO Genel Direktörü Daren Tang ve beraberindeki heyet ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme kapsamında TÜRKPATENT ve WIPO arasında bulunan mevcut iş birlikleri değerlendirilirken eğitim faaliyetleri ve fikri mülkiyet haklarının ticarileştirilmesi konuları ele alındı.  Durak, WIPO Genel Direktörü Daren Tang’i bu yıl TEKNOFEST ev sahipliğinde Adana’da gerçekleşecek olan Uluslararası Buluş Fuarı - ISIF'e davet etti.

Ziyaret kapsamında, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak ve WIPO Genel Direktörü Daren Tang, TÜRKPATENT personeli ile bir araya gelerek dünyada fikri mülkiyet alanında yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Burada konuşan WIPO Genel Direktörü Daren Tang, Türkiye'nin güçlenerek büyüdüğünü görmenin bir onur olduğunu söyledi.

Türkiye’nin dünyadaki başarı sıralamasının büyük bir başarı olduğunu belirten Tang,  “Nüfus büyüklüğüne göre marka başvurularına baktığımızda, Türkiye dünyada bir numara. Dünyanın neresine gidersem gideyim, insanlar bana fikri mülkiyet ekosistemi açısından nereden bir şeyler öğrenebileceğimizi sorduklarında Türkiye'den bahsediyorum. Bence bu, Türkiye'nin bu IP'lerin bazılarında lider olduğunu dünyaya nasıl gösterdiğinin bir örneği. Bu yüzden ülkenizi ve TÜRKPATENT’i tebrik ederim.” dedi.

TÜRKPATENT’in Uluslararası Araştırma ve İnceleme Kurumu  (ISA ve IPEA) olarak en hızlı büyüyen Kurumlardan biri olmasından gurur duyduğunu ifade eden Tang, 

“TÜRKPATENT, ISA-IPEA verileriyle dünyada ilk 10'da yer alıyor. Kurum olarak çok güçlü temelleriniz olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra odak noktasının fikri mülkiyetin ticarileştirilmesi olacağına inanıyorum.” dedi.

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak ise, “Bu yıl TÜRKPATENT 30. yılını kutluyor. TÜRKPATENT olarak dünya çapında fikri mülkiyet faaliyeti gösteren en iyi ülkeler arasında yer alıyoruz. Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu 2023'e göre Türkiye, dünyada tasarımlarda 2'nci, markalarda 3'üncü, patentlerde ise 12'nci sırada yer aldı. 2017 yılından bu yana PCT kapsamında Uluslararası Araştırma ve İnceleme Kurumu (ISA ve IPEA) olarak faaliyet göstermesinin yanı sıra gelişen ekosisteme daha iyi uyum sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Görsel Galeri

IMG_2686
IMG_3087
IMG_2564
5
6
IMG_2651
IMG_3018
IMG_2752
IMG_2725
3.JPG
2.JPG
1.JPG
4

İlgili Haberler

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü Etkinliği

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. D...

81 İlden 120 Öğretmene Patent ve Tasarım Eğitimi Verildi

EPO, Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm Alanlarında TÜRKPATENT'e Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi!

Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği'nde Tescillenen 21. Coğrafi İşaret Oldu

EPO 178. İdari Konsey Toplantısı

Avrupa Patent Organizasyonu “178. İdari Konsey Toplantısı” 19 – 20 Mart 2024 tarihlerinde Almanya...

Türkiye ve Filistin Arasında Sınai Mülkiyet Hakları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

BİLSEM Öğretmen ve Öğrencilerine İleri Düzey Patent Eğitimi Verildi

WIPO ve TÜRKPATENT Arasında "İş Birliği Niyet Mektubu İmza Töreni"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Akademik Değerlendirme ve Ödül Töreni"