Türk Buluşçuları, IENA Uluslararası Buluş Fuarından Madalyalarla Döndü

10 Kasım 2022
WhatsApp Image 2022-11-09 at 13.46.26

Türk Patent ve Marka Kurumu, 27-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen “IENA Fikirler, Buluşlar ve Yeni Ürünler Uluslararası Ticaret Fuarı”na 3 Türk buluşçu ile katılım sağladı.

 Alman Patent ve Marka Ofisi (DPMA) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) iş birliğiyle gerçekleştirilen IENA Fuarı, dört gün boyunca dünyanın farklı ülkelerinden buluşçuları ağırladı.

TÜRKPATENT, ülkemizde geliştirilen buluşların uluslararası düzeyde tanıtımına ve ticarileşmesine katkı sağlamak amacıyla 3 yerli buluşçumuzla birlikte IENA Fuarında yerini aldı. 

70 yıldan fazla süredir düzenlenen ve dünyanın en eski buluş fuarlarından biri olan IENA Fuarında sergilenen buluşlar, fuar jürisi tarafından belirli kriterlere göre değerlendirilerek ödül almaya layık buluşçular belirlendi.

Buluşçularımız Fuarda 2 Altın ve 1 Gümüş Madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Dr. Ramazan Ünal ve Barış Baysal’ın Üç Serbestlik Dereceli Ayak Bileği Protezi Buluşuna Altın Madalya…

IENA Fuarına katılan Dr. Ramazan Ünal ve Barış Baysal’ın “AnkleMech: 3 Serbestlik Dereceli Ayak Bileği Protezi” buluşu, doğuştan uzuv kaybı olan veya çeşitli hastalıklar, kazalar nedeniyle birden fazla uzvunu kaybetmiş olan hastalar için geliştirildi.

Geliştirilen buluş, ayak bileği eklemlerinin iç rotasyon hareketi, içe ve dışa çevrilmesi ve diz altı mekanizması ile sıfır derece olacak şekilde hizalanması hareketlerinin enerji verimliliği sağlayacak şekilde gerçekleştirilebilmesine imkan sağlıyor.

Ünal ve Baysal’ın bu buluşu, insanların fonksiyonel yaşamlarını normale yakın bir şekilde sürdürmeleri için oldukça düşük maliyetli bir çözüm sunuyor.

Hasan Ayartürk  “Ozmoz İle Elektrik Üretim Sistemi” buluşuyla altın madalya kazandı.

IENA Fuarına katılan Hasan Ayartürk'ün "Ozmoz ile Elektrik Üretim Sistemi" buluşu, ozmoz prensibiyle yani birbirinden farklı çözünen yoğunluklara sahip sıvılar arasında çözücü aktarımından kaynaklı debi artışı kullanılarak ana hareket kaynağının hareket ettirilmesi sağlanarak elektrik enerjisi üreten sistemlerin sahip olduğu bazı dezavantajları ortadan kaldırmak için  geliştirildi.

Geliştirilen buluş, ozmoz prensibiyle elektrik enerjisi üreten sistemlerde yüksek çözünenli sıvının çözücü yoğunluğunu koruyarak  sıvı takviyesine ihtiyacı ortadan kaldırmaya imkan sağlıyor.  Bu sayede aynı zamanda konum bağımsızlığı azaltılmış bir enerji sistemi ortaya koyuyor.

 İnofab Sağlık Teknolojileri, “Solunum Fonksiyon Test Cihazları İçin Sıfır Akış Düzeyi Belirleme Yöntemi” Buluşuyla Gümüş Madalya Kazandı.

 Buluş konusu yöntem, tıpta solunum fonksiyon testleri süreçlerinde kullanılan ultrasonik spirometrelerin sıfır hava akış hesaplama adımını otomatikleştirmeyi sağlıyor.

Buluşla ayrıca sıfır hava akış düzeyinin kullanıcıları uğraştırmadan belirlenebilmesi ve kullanıcı kaynaklı hataların önüne geçilmesi için yeni bir yöntem ortaya koyulmuştur.

Bu ödüllerin yanı sıra buluşçularımız Portekiz, İran, Tayvan, Lübnan ve Hırvatistan Ülke Özel Ödülleri’ni kazandılar.

İlgili Haberler

Osmaniye Yer Fıstığı ve Bingöl Balı Avrupa Birliği Nezdinde Tescillendi

Fikri Mülkiyet Hukuku Etkinliği

Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı 8. Yılı Mezuniyet Töreni

TÜRKPATENT Tasarım Merkezlerinin Sınai Mülkiyet Kapasitelerini Geliştirmeyi Hedefliyor

16. Uluslararası Fikri Mülkiyet Kongresi

TÜRKSMD ile KTÜ Arasında İş Birliği

Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Varlıklarının Ticarileşmesi Projesi Çalışma Toplantısı Gerçekleşti...

Düzce Bıçağı Coğrafi İşaret Takdim Töreni

TÜRKSMD ile Atlas Üniversitesi Arasında İş Birliği

Adalet Akademisi Ziyareti

307-pop-up

PATENTLE TÜRKİYE - 4. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI